Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z fetą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Podsmażam cebulę. Gdy się zeszkli, dodaję mięso doprawione solą i pieprzem, czosnek, a po chwili pokrojony szpinak, fetę i mleko. Duszę na ok. 10 min, aż szpinak się rozmrozi.
Robię sos: cebulę szklę na patelni, dodaję pomidory i duszę ok. 20 min. Dodaję koncentrat, przyprawy, doprowadzam sos do wrzenia, zestawiam z ognia.
Nadziewam makaron farszem (łyżeczką), tak by wypełniał całe wnętrze. Układam w wysmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Zalewam rurki gorącym sosem. Posypuję pokrojoną w drobną kostkę fetą. Piekę 40 min w temp. 180oC.
90 min Porcja 290 kcal Koszt porcji 3,20 zł Przepis na 2-3 porcje.
Irena Góra ze SzczecinaŹródło: Kobieta i życie