Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z fetą"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Makaron gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Szpinak rozmrażamy, dymkę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dorzucamy odsączony z wody szpinak, pokrojone suszone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec mieszamy z rozdrobnioną fetą. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Sos: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, chwilę gotujemy, odstawiamy i miksujemy na gładki sos.
Sosem polewamy makaron, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy, aż ser się rozpuści.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 264 kcal, Białko: 10,7 g, Tłuszcz: 15 g, Węglowodany: 26 gŹródło: Rewia