Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z ricottą i kalafiorem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę, wbij jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób gładkie ciasto. Gotowe rozwałkuj na cienki placek i powycinaj kwadraty (10x10 cm).
Płaty cannelloni ugotuj na wolnym ogniu, a później odcedź. Zagotuj wodę w dużym garnku i włóż na 2 minuty pokrojonego na kawałki kalafiora. Później zmiksuj i przełóż do miski. Dodaj wszystkie na farsz i dobrze wymieszaj. Nałóż farsz na kwadraty i zwiń w rulony.
Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz około 15 minut. Gotowe udekoruj sałatami.Źródło: Tele Tydzień