Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebularze"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Cebule przekrój na pół i wykrój środek tak, aby powstały miseczki. Pokrój go na drobne kawałki, posyp solą i odłóż na chwilę, żeby trochę zmiękł.
Oczyszczone pieczarki potnij w plasterki, dopraw pieprzem i podsmaż na oleju razem z rozdrobnioną cebulą.
Tak przygotowany farsz nałóż do cebulowych miseczek. Posyp je ziarenkami kukurydzy i obłóż boczkiem.
Na wierzch nałóż starty ser żółty i upiecz warzywa w piekarniku.
Katarzyna Kosmala z PoliczaŹródło: Super TV