Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chipsy z dipem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Buraczki obierz, bardzo cienko pokrój. Blachę obficie polej oliwą. Ułóż buraczki, posyp solą i ziołami. Piecz w 200–220°C, aż buraczki staną się chrupkie (w trakcie pieczenia możesz je odwrócić na drugą stronę).
Pod sam koniec pieczenia buraczki posyp startym serem. Chipsy przełóż na papierowy ręcznik, osącz. Ostudź.
Dip: awokado obierz, pokrój. Razem z bazylią, serkiem i oliwkami zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Chipsy podaj z dipem.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie