Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chleb dyniowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Z odrobiny mąki, cukru, drożdży, mleka zrób zaczyn. Gdy wyrośnie, dodaj resztę mąki oraz pozostałe . Wyrób. Ciasto przykryj, odstaw do wyrośnięcia.
Ciastem napełnij formy keksowe. Posmaruj jajkiem, odstaw do wyrośnięcia. Ew. posyp ulubionymi ziarnami. Piecz około 50 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 20, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie