Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chleb nadziewany mielonym indykiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34755
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34755
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>
Środek chleba wydrąż, nie naruszając skórki. Mielonego indyka wyrób z surowym jajkiem, natką i szczypior kiem, przypraw (jeśli potrzeba, wsyp łyżkę bułki tartej). Napełnij chleb, wkładając do środka jajka na twardo.
Formę wyłóż liśćmi kapu sty. Ułóż chleb, obficie skrop wodą, przykryj liśćmi kapusty. Piecz ok. godziny w 180°C. Chleb ostudź, wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie