Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chleb z jajecznym farszem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 748
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 748
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Wyrób ciasta. Odstaw je do wyrośnięcia.
Pokrojoną cebulę podsmaż na maśle. Ugotowane na twardo jajka zmiel, dodaj obie natki oraz cebulę. Przypraw farsz do smaku.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkuj je na stolnicy podsypanej mąką. Rozłóż farsz. Zwiń ciasto w rulon. Włóż do keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z mąką.
Wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Piecz około 45 min w temp. 180°-200°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Bella Relaks