Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Zmiksuj pomidorowego pesto. Posól. Do miski wsyp pokruszone drożdże, 2 łyżki mąki, odrobinę ciepłej wody. Wymieszaj. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe . Wyrób ciasto, nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Po 30 minutach ponownie zagnieć i znów odstaw.
Na stolnicy rozwałkuj ciasto. Posmaruj w połowie pesto bazyliowym i pomidorowym. Zwiń w rulon, włóż do formy.
Po wyrośnięciu, wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 180°C. Wyjmij chleb z formy, skrop zimną wodą. Nakryj ściereczką i odstaw, by ostygł.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks