Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Botwinę oczyść, pokrój, zalej wrzącą wodą i ugotuj. Rzodkiewki umyj i potnij w plasterki. Ogórki przekrój wzdłuż na pół, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w cienkie paski lub w słupki.
Zsiadłe mleko połącz ze śmietaną, po czym wymieszaj trzepaczką. Dodaj wystudzoną, osączoną botwinkę, ogórki, rzodkiewki oraz pokrojone w kostkę mięso i posiekaną zieleninę.
Przypraw solą i cukrem, a następnie zalej kwasem buraczanym. Odstaw chłodnik na noc do lodówki. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.
<strong>Czas: 40 min 1 porcja = 280 kcal</strong>Źródło: Kurier TV