Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik ogórkowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki umyj, trzy z nich obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dopraw solą. Ostatni potnij w cienkie długie plastry, odłóż do dekoracji.
Zioła opłucz, osusz, po czym drobno posiekaj i wrzuć do jogurtu wymieszanego ze śmietaną.
Po chwili dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz odlane z soku ogórki. Całość wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą.
Dopraw chłodnik solą oraz pieprzem i wstaw na noc do lodówki.
Podawaj w miseczkach z cząstkami jajek ugotowanych na twardo oraz z plastrami ogórka.
Czas: 40 min. 1 porcja = 240 kcal.Źródło: Kurier TV