Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik ogórkowy z cebulką dymką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
To soczysty i smaczny zwiastun lata, który kusi, orzeźwia i jest przy tym niskokaloryczny. Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dymki oczyść, połowę pokrój na plasterki, resztę posiekaj razem ze szczypiorkiem. Dodaj czosnek, oprósz solą.
Jeden ogórek umyj, pokrój. Włóż do wysokiego naczynia, dodaj dymki z czosnkiem, jogurt, sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, zmiksuj.
Drugi ogórek pokrój na plasterki, dodaj do chłodnika, posyp posiekanym koperkiem (pół pęczka), udekoruj skórką cytrynową.
Do chłodnika dodaj kilka posiekanych listków mięty, a w upalny dzień będzie on superorzeźwia jącym daniem.Źródło: Chwila dla Ciebie