Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik ogórkowy z rzodkiewką"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Natkę, koperek i szczypiorek płuczemy, osuszamy i siekamy. Maślankę i jogurt wlewamy do wyższego garnka, dodajemy pokrojone ogórki i 3/4 zieleniny. Całość mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, octem winnym i szczyptą cukru. Na godzinę wstawiamy do lodówki.
Umyte rzodkiewki tniemy w plasterki. Chłodnik rozlewamy do miseczek, do każdej porcji wrzucamy po kilka plasterków rzodkiewki, posypujemy pozostałą zieleniną.
Wartość odżywcza jednej porcji 85 kcal Białko 3,5 g/Tłuszcz 1,9 g/Węglowodany 6 g.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.Źródło: Rewia