Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik orzechowy z winem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 518
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 518
Składniki
Serwatkę zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do serwatki i razem zagotować. Wstawić serwatkę do zimnej wody, aby jak najszybciej wystygła.
Orzechy drobno posiekać i usmażyć na maśle. Dodać powidła śliwkowe oraz koncentrat. Wymieszać, podsmażyć razem, wystudzić.
Połączyć ostudzoną serwatkę z masą orzechową, dodać wino, doprawić. Chłodzić przez dwie godziny. Udekorować kawałkami orzechów i kleksami z wina.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium