Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik ze zsiadłego mleka z koperkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
25 minut • Porcja 55 kcal • Koszt porcji ok. 1,90 zł • Przepis dla 4 osób
Zupa będzie lepsza, gdy:
Dodasz do niej kwaśnej śmietany lub słodkiej śmietanki – w zależności od smaku, jaki chcesz uzyskać.
Lekko ją roztrzepiesz lub ubijesz – zyska wtedy lekką, puszystą konsystencję.
Do chłodników warzywnych na bazie bulionu dodasz świeże zioła, orzechy lub ser, albo kawałki pieczonego mięsa.
Podczas bardzo dużych upałów do każdej porcji tuż przed podaniem dołożysz po kilka kostek lodu.
Koperek opłucz, posiekaj, ogórki pokrój w kosteczkę i odsącz. Śmietanę lekko ubij i wymieszaj ze zsiadłym mlekiem. Dodaj koperek, ogórki, czosnek przepuszczony przez praskę. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Odstaw do schło dzenia. Podawaj z jajkiem na twardo i młodymi ziemniakami okraszonymi podsmażonym boczkiem z cebulką.Źródło: Kobieta i życie