Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik ziołowy"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
ok. 75 minut
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę i dokładnie rozetrzeć z solą. Jajka ugotować na twardo (nie dłużej niż 10 minut, gdyż siarczane obwódki w chłodniku są wyjątkowo nieapetyczne). Zalać zimną wodą i zostawić do ostygnięcia.
Rzodkiewki umyć. Posiekać, pociąć w słupki lub w plasterki. Natkę, szczypiorek, koperek i szczaw opłukać i zostawić, aby porządnie odciekły, inaczej chłodnik może zrobić się wodnisty. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, posolić i po chwili odlać sok.
Szczaw, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek drobno posiekać, włożyć do wazy. Dodać ogórka, rzodkiewki i ząbek czosnku. Zalać maślanką, kefirem lub zsiadłym mlekiem, doprawić i chłodzić w lodówce przez godzinę. Podawać z jajkami.Źródło: Twoje Imperium