Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Składniki
Mięso umyj i oczyść. Tymianek opłucz i drobno pokrój. Polędwiczki obtocz w tymianku, posól i dopraw pieprzem. Następnie obsmaż je na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Przygotuj masę orzechową. Parmezan zetrzyj na małych oczkach i dokładnie wymieszaj w misce z bułką tartą. Orzechy i pietruszkę drobniutko posiekaj lub zmiksuj. Dymkę pokrój, dodaj do parmezanu i dobrze wymieszaj.
Masę wyłóż na przygotowane plastry boczku (patrz poniżej). Zapieczoną roladę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Gotową polędwicę wyłóż na talerz i pokrój w centymetrowe plastry. Polej sosem z pieczenia. Podawaj z ziemniakami, pomidorami i gotowanymi brokułami.Źródło: Na żywo