Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami

Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami"

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe (po 60 dag)
  • wiązka tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag parmezanu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 15 dag mieszanki orzechów i migdałów
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 cebulki dymki
  • 20 dag boczku. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i oczyść. Tymianek opłucz i drobno pokrój. Polędwiczki obtocz w tymianku, posól i dopraw pieprzem. Następnie obsmaż je na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

  2. Przygotuj masę orzechową. Parmezan zetrzyj na małych oczkach i dokładnie wymieszaj w misce z bułką tartą. Orzechy i pietruszkę drobniutko posiekaj lub zmiksuj. Dymkę pokrój, dodaj do parmezanu i dobrze wymieszaj.

  3. Masę wyłóż na przygotowane plastry boczku (patrz poniżej). Zapieczoną roladę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C.

  4. Gotową polędwicę wyłóż na talerz i pokrój w centymetrowe plastry. Polej sosem z pieczenia. Podawaj z ziemniakami, pomidorami i gotowanymi brokułami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń