Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Mięso umyj i oczyść. Tymianek opłucz i drobno pokrój. Polędwiczki obtocz w tymianku, posól i dopraw pieprzem. Następnie obsmaż je na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Przygotuj masę orzechową. Parmezan zetrzyj na małych oczkach i dokładnie wymieszaj w misce z bułką tartą. Orzechy i pietruszkę drobniutko posiekaj lub zmiksuj. Dymkę pokrój, dodaj do parmezanu i dobrze wymieszaj.
Masę wyłóż na przygotowane plastry boczku (patrz poniżej). Zapieczoną roladę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Gotową polędwicę wyłóż na talerz i pokrój w centymetrowe plastry. Polej sosem z pieczenia. Podawaj z ziemniakami, pomidorami i gotowanymi brokułami.Źródło: Na żywo