Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca polędwica z gotowanymi warzywami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2107
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2107
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Składniki
Mięso umyj i oczyść. Tymianek opłucz i drobno pokrój. Polędwiczki obtocz w tymianku, posól i dopraw pieprzem. Następnie obsmaż je na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Przygotuj masę orzechową. Parmezan zetrzyj na małych oczkach i dokładnie wymieszaj w misce z bułką tartą. Orzechy i pietruszkę drobniutko posiekaj lub zmiksuj. Dymkę pokrój, dodaj do parmezanu i dobrze wymieszaj.
Masę wyłóż na przygotowane plastry boczku (patrz poniżej). Zapieczoną roladę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180° C.
Gotową polędwicę wyłóż na talerz i pokrój w centymetrowe plastry. Polej sosem z pieczenia. Podawaj z ziemniakami, pomidorami i gotowanymi brokułami.Źródło: Na żywo