Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące grzanki z cukinią"
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 17
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 17
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
8 sztuk • : 15 min • pieczenie: 5 min • 187 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka
Plasterki cukinii wymieszaj w misce z łyżką oliwy, połową skórki cytrynowej i chilli. Odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natrzyj kromki chleba 2 łyżkami oliwy i przekrojonym czosnkiem. Podpiecz je krótko w piekarniku (po 2 minuty z każdej strony).
Na każdą kromkę nałóż plasterki cukinii z chilli i po kawałeczku mozzarelli. Posyp resztą skórki cytrynowej i skrop pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem.Źródło: Olivia