Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kąski kurczaka z dipami"
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36116
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36116
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 590 kcal, cena 4,10 zł
Piersi kurczaka opłucz, natrzyj solą, pokrój na małe kawałki. Zalej je w misce kefirem. Odstaw na noc.
Płatki kukurydziane rozkrusz, wsyp do miski. Dodaj starty parmezan oraz po łyżeczce listków tymianku i estragonu. Wsyp wędzoną paprykę, szczyptę soli i kolendrę, wymieszaj.
Jajka rozkłóć. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Mięso zanurzaj w jajku i panieruj w płatkach. Smaż na złoto. Osącz na papierowym ręczniku.
Majonez połącz z 2 ząbkami czosnku i łyżką natki, dopraw pieprzem. Keczup wymieszaj z posiekanym chili, solą i łyżeczką tymianku. Kąski podawaj z dipami.Źródło: Świat kobiety