Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące mielone z kaszą gryczaną"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1000
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1000
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.
Serca oczyść, włóż do rondla, zalej wodą nieco powyżej serc, dodaj listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, wsyp łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości około 20 minut. Odcedź, ostudź.
Kaszę zalej wodą tak, by była nią przykryta, posyp solą. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Przykryj, odstaw.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Czosnek obierz. Serca zmiel w maszynce z cebulą i czosnkiem. Dodaj kaszę, wbij jajko, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj okrągłe płaskie kotlety, obtocz w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety (ok. 15 minut). Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie