Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące trójkąty ze szpinakiem"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 200
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 142
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 200
Składniki
Pieczarki myję, obieram i kroję w kostkę. Cebulę obieram i również kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę i pieczarki, krótko podsmażam. Dodaję mrożony szpinak, podgrzewam go, aż zmięknie. Czosnek przeciskam przez praskę i łączę ze szpinakiem. Chwilę podsmażam i dodaję serek topiony. Mieszam, aż się rozpuści. Doprawiam.
Schłodzone ciasto francuskie dzielę na niewielkie kwadraty. Nakładam na nie łyżeczką po porcji masy szpinakowej. Składam kwadraty w trójkąty. Dokładnie zlepiam ich boki. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Układam na niej trójkąty i smaruję ich wierzchy rozmąconym jajkiem.
Wstawiam trójkąty do pieca nagrzanego do temp. 180°C na ok. 15 min. Piekę je na złoty kolor.
<strong>Bożena Fryc z Alwerni</strong>
45 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie