Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrzanowe żołądki drobiowe"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 906
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 214
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 906
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 214
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Żołądki opłucz, wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy, gotuj do miękkości 45-60 min na małym ogniu. Wyjmij z bulionu łyżką cedzakową, lekko ostudź, pokrój w cienkie paseczki.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Wsyp mąkę, mieszaj, aż mąka się rozprowadzi. Żołądki włóż do bulionu, dodaj cebulkę z mąką, śmietanę i chrzan (ok. 3 łyżeczki). Wymieszaj, gotuj jeszcze 15 min. Przypraw.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2 zł.
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie