Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciemny chleb z daktylami i orzechami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Wysmaruj masłem dwie małe keksówki. Do garnka włóż daktyle, cukier, masło i dolej szklankę wody. Podgrzej i chwilę gotuj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj syrop z daktylami, orzechy i roztrzepane jajko. Wymieszaj.
Przełóż ciasto do keksówek. Przykryj wierzch folią aluminiową, żeby chleb nie wysechł. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 30-40 minut. Po upieczeniu ostudź chleb. Najlepszy jest z masłem i miodem.
Jak to zrobić?
Wymieszaj mikserem mąkę najłatwiej wymieszać z syropem bakaliowym za pomocą ręcznego miksera. Jeśli go nie masz, użyj dużej metalowej trzepaczki.Źródło: Olivia