Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cienka pizza ze schabem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Drożdże włóż do miski, zasyp cukrem, zalej wodą i wymieszaj. Dodaj łyżkę mąki, roztrzep trzepaczką, przykryj ściereczką i odstaw na 5 minut. Następnie dolej olej, wsyp sól i wyrób ciasto. Cienko je rozwałkuj, po czym przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Cebulę pokrój w piórka, schab – w kostkę, a orzechy pokrusz na mniejsze kawałki. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z ketchupem, solą, cukrem i przyprawami.
Posmaruj ciasto sosem pomidorowym, posyp serem, a następnie rozłóż przygotowane .
Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 200°C (bez termoobiegu) i piecz około 20 minut.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax