Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia faszerowana wołowiną"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2646
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 324
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3305
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2646
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 324
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 196
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3305
Składniki
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż środek i wymieszaj go z pokrojonym w kostkę awokado, fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną papryczką. Przypraw solą i pieprzem.
Mięso zmiel, oprósz majerankiem, mieloną papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Podsmaż z posiekaną cebulą.
Tak przygotowany farsz umieść w łódkach cukinii i wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 20 minut.
Przed podaniem posyp potrawę posiekanym szczypiorkiem i udekoruj listkami bazylii.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV