Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinie z kurczakiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Kuskus zalej połową bulionu, poczekaj, aż spęcznieje. Mięso i papryki potnij w kostkę. Usmaż na łyżce oliwy. Wymieszaj z kaszką i pokruszonym serem. Przypraw do smaku. Cukinie oczyść, potnij na duże kawałki. Wydrąż je. Pozostaw cienką warstwę miąższu od spodu. Cukinie napełnij farszem. Ustaw w formie posmarowanej masłem. Skrop resztą oliwy.
Podlej pozostałym bulionem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj natką. Podawaj np. z jogurtem, sosem śmietanowym.
50 min; Cena porcji: ok. 3 zł; Porcja: 460 kcal.Źródło: Naj