Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe roladki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Obrane ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i rozgnieć tłuczkiem.
Tuńczyka wyjmij z puszki, dodaj do ziemniaków razem z jajkami i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw masę solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Całość wymieszaj na jednolitą pastę.
Cukinię umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw zetnij podłużne paski. Skrop je oliwą i usmaż na patelni grillowej.
Rozsmaruj na nich przygotowaną pastę tuńczykową i zwiń w roladki. Na wierzchu ułóż groszek.
Udekoruj półmisek z przystawką pokrojonymi pomidorkami, mozzarellą i owocami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 140. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax