Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetny pomysł na obiad lub kolację.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Obierz i pokrój cebulę.
Posieka i obierz czosnek
Mięso wołowe umieść w misce. Dodaj połowę posiekanej cebuli i czosnku. Wsyp kilka łyżek bułki tartej. Połącz składniki.
Przypraw łyżeczką musztardy, solą i pieprzem, posiekaną kolendrą. Wymieszaj.
Formuj z masy mięsnej małe kuleczki. Ułóż pulpety na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz przez 15 minut w 180 st. Celsjusza.
Obierz i pokrój marchew.
Umyj fasolę i odetnij końce.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Usmaż pozostałą część cebuli i czosnku. Dorzuć pastę curry, imbir i chilli. Dodaj fasolę, mleczko kokosowe, bulion warzywny. Duś 7 minut. Dopraw sola i sokiem z cytryny.
Wrzuć na patelnię pulpety. Duś całość jeszcze kilka minut.