Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz, zalej mlekiem. Odstaw na godzinę. Wyjmij, opłucz, dokładnie osusz, ew. większe sztuki potnij na kawałki. Następnie wątróbki oprósz mąką, dobrze wymieszaj.
Chili oczyść, pokrój w plasterki. Szalotki i czosnek obierz. Czosnek posiekaj, a cebulki potnij w plasterki. Z jednego grejpfruta wyciśnij sok, drugi obierz i podziel na cząstki.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim szalotki i czosnek. Włóż wątróbki. Mieszając, smaż 2 minuty. Dodaj chili i sok. Smaż 5 minut, pod koniec dodaj cząstki grejpfruta (bez błonek). Przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj np. kolendrą.Źródło: Tina