Do góry

Dania główne Przepis na:

Cytrynowy łosoś z cukinią z grilla

Cytrynowy łosoś z cukinią z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Cytrynowy łosoś z cukinią z grilla"

Składniki

  • 15 dag masła
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • pieprz
  • sól
  • 2 cukinie (po 20 dag)
  • 25 dag mozzarelli
  • świeży majeranek i szałwia
  • 4 dzwonka łososia (po 20 dag każdy)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni roztop masło, dodaj skórkę z cytryny i dwie łyżki soku, a także musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

  2. Cukinię umyj, odetnij końce i pokrój wzdłuż na cienkie plastry (24 sztuki). Każdy oprósz solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na 12 plastrów.

  3. Dwa plastry cukinii ułóż poprzecznie na sobie, połóż na nich plasterek mozzarelli i listki majeranku oraz szałwii. Składaj pakieciki i spinaj wykałaczkami.

  4. Opiekaj cukinię na grillu po 5 min z każdej strony. Łososia skrop sokiem z cytryny i opiecz na grillu po 4 min z każdej strony. Rybę podawaj na gorąco udekorowaną masłem cytrynowym z pakiecikami z cukinii. Danie wygląda pięknie podane na plastrach cytryny i udekorowane świeżymi ziołami.

  5. Czas przygotowania: 40 minut 600 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń