Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytryny z Maroka"
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Cytryny umyj i przekrój na ćwiartki do 3/4 głębokości. Do środka każdej wsyp łyżkę soli i włóż do słoika. Dodaj cynamon, goździki, liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu oraz pokruszoną papryczkę chilii.
Całość zasyp solą i zalej sokiem wyciśniętym z cytryn. Słoik zakręć i odstaw w ciepłe, zacienione miejsce na 5 tygodni.Źródło: Na żywo