Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7304
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7304
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Ciasta drożdżowe- małe wyroby: czas : 15 minut temperatura: 180-200stC ciasta drożdżowe- średnie babki: czas :30-40 minut temperatura:160-180stC ciasta drożdżowe- duże ciasta: czas :50-90 minut temperatura:160-180stC Ciasta ucierane: czas : 35-60 minut temperatura:160-180stC ciasta kruche - ciasteczka: czas : 15-20 minut temperatura: 200stC ciasta kruche - nadziewane: czas : 45-55 minut temperatura:180-200 stC serniki: czas : 60-90 minut temperatura:160-180stC pierniki - drobne wyroby: czas : 20-25 minut temperatura: 170stC pierniki - ciasto: czas : 40-60 minut temperatura: 150-180stC ciasto biszkoptowe - babki, placki, spody tortowe: czas : 30-60 minut temperatura:180-200stC ciasto biszkoptowe- rolady: czas : 15-18 minut temperatura: 200-220stC