Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czosnkowe roladki schabowe z pieczarkami"
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 81
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 81
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
35 min • Porcja ok. 390 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.
Pieczarki myję, kroję w plastry i duszę na oleju, aż woda odparuje. Plastry schabu rozbijam tak, by były cienkie, w kształcie zbliżonym do prostokąta.
Smaruję je sosem czosnkowym, układam na nim cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypuję oregano. Zwijam w ciasne roladki, aby nadzienie „nie uciekło”.
Roladki obtaczam w roztrzepanym jajku ze szczyptą papryki i soli i obtaczam w bułce tartej. Smażę z każdej strony na oleju na małym ogniu.
To smaczna i atrakcyjna odmiana tradycyjnych kotletów schabowych. Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie