Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatny pasztet cielęcy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
Pieczarki i cebulę oczyścić, posiekać. Cielęcinę i boczek drobno pokroić, podsmażyć z pieczarkami i cebulą, zalać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.
Dodać bułkę i śmietanę, przestudzić, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Masę wymieszać z jajkami i startym serem. Przyprawić. Część masy (ok. 1/3) połączyć z posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojoną marchewką.
Tę masę rozsmarować na spodzie i brzegach (do wysokości około 1,5 cm) podłużnej formy, na niej rozsmarować masę podstawową. Przykryć folią, wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą i gotować w piekarniku (225°C) około 50-70 minut.
Do masy mięsnej warto dodać nieco ziół, najlepiej świeżych, np. tymianku lub dwie, trzy łyżki kaparów z zalewy.
<strong>: ok. 110 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium