Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatny pasztet z królika"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 28
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 28
Składniki
Królika, udko oraz podgardle opłucz, zalej wodą. Dodaj obrany seler i pietruszkę, ziarenka ziela i listki laurowe. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj ok. 2 godzin.
Cebulę obierz, grubo posiekaj. Słoninę pokój w kosteczkę, zrumień. Do skwarków ze słoniny dołóż cebulę. Duś razem 5 minut. Dodaj opłukane i osuszone wątróbki. Całość smaż dalej 8-10 minut, ciągle mieszając. Wystudź.
Ugotowane mięso oddziel od kości. Bułkę namocz w wywarze z gotowania mięsa, odciśnij. Królika, udko i podgardle, wątróbki i bu łkę zmiel 2 razy. Do masy dodaj surowe jajka.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Foremki posmaruj tłuszczem. Nałóż do nich masę. Wciśnij jajka ugotowane na twardo - jedno za drugim. Piecz ok. godziny w temp. 180 st.
ok. 4 godzin. 1 porcja ok. 480 kcal.Źródło: Tina