Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Liście zanurz na minutę w osolonym wrzątku. Wymieszaj w misie gotowany ryż, posiekaną cebulę, koperek, miętę, pietruszkę i pokrojone rodzynki oraz orzeszki piniowe. Dodaj mielony biały pieprz i sól.
Liście winogron rozłóż na stolnicy ciemną stroną w dół i odetnij ogonki. Na każdy liść połóż po łyżce farszu ryżowego i zwiń w roladę. Włóż na patelnię złączoną stroną w dół, zalej oliwą i sokiem z cytryny. Zalej rolady do połowy wodą, przykryj i gotuj przez 30 min. Udekoruj ziołami i cytryną.
Czas przygotowania: 60 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień