Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowa fasolka po bretońsku"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Fasolę przebieram i płuczę. Zalewam zimną wodą i gotuję ziarna do miękkości. Solę do smaku.
Cztery laski kiełbasy podsmażam i dodaję do fasoli. Dwie pozostałe kroję w kostkę i dodaję bez przesmażania. Dokładam kawałek boczku.
Podlewam wodą. Dodaję rozgnieciony czosnek, kostkę rosołową, koncentrat, keczup i przyprawy.
Po ok. 10 min wyjmuję boczek. Gotuję ok. 20 min, aż fasolka zgęstnieje. Fasolkę można podawać z pieczywem.
70 min
Porcja 370 kcal
Przepis na 10 porcji
Tylko 1,5 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie