Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowa mielonka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Przepis przysłała Agata Rosa z Cianowic
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso wymieszaj z czosnkiem, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij wyparzony słoik nieco ponad połowę. Dobrze ugnieć, zamknij.
Słoiki włóż do dużego garnka, zalej zimną wodą. Zagotuj. Ogień zmniejsz, gotuj godzinę. Ostudź. Następnego dnia ponownie gotuj słoiki przez godzinę.
Gotowa mielonka powinna mieć na górze smalczyk, a na dole galaretkę.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość słoików 500 ml, 1 cena za słoik 3,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie