Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowe bułki z farszem

Domowe bułki z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Domowe bułki z farszem"

Składniki

  • 32 dag mąki
  • 2 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki mleka
  • pół kg pieczarek
  • cebula
  • pierś kurczaka
  • po pół strąka czerwonej i zielonej papryki
  • keczup
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obierz, pokrój na kawałki. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, usmaż.

  2. Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw do smaku. Usmaż na oleju. Drożdże rozetrzyj z cukrem i mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn wyrośnie, wsyp mąkę, posyp solą, wlej łyżkę oleju. Wyrób elastyczne ciasto.

  3. Uformuj nie- wielkie okrągłe bułeczki. Każdą dokładnie posmaruj keczupem. Ułóż pieczarki z cebulą, kurczaka i pokrojoną na nieduże kawałki paprykę. Bułeczki ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

  4. Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,70 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń