Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe gołąbki"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Kapustę obrać ze zniszczonych liści, umyć, lekko naciąć u nasady i włożyć do dużego garnka z wrzącą wodą na kilka minut. Następnie ostrożnie oddzielać liście i z każdego delikatnie ściąć zgrubienie. Odstawić do ostygnięcia. Ryż ugotować.
Cebulę i boczek drobno posiekać. Mięso oczyścić i również drobno pokroić. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać boczek, lekko wytopić, dorzucić mięso i krótko obsmażyć, mieszając. Posypać solą, pieprzem oraz tymiankiem i wymieszać.
Grzyby oczyścić, zetrzeć na tarce i odparować. Gotowy ryż wymieszać z pieczarkami oraz mięsem. Farsz starannie zawijać w liście. Naczynie żaroodporne natłuścić i wlać nieco wody lub bulionu, ułożyć gołąbki i zapiekać ok. 30 minut w 160-180oC.Źródło: Twoje Imperium