Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy gyros i kebab w chlebku z drobiem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 270
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 270
Składniki
Filety pokrój w paseczki, 3 łyżki oleju odlej, resztę wymieszaj z ziołami, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zalej mięso, odstaw na 30 minut, aby przeszło smakiem marynaty. Warzywa umyj, pomidory i ogórki pokrój w plasterki, a paprykę oraz sałatę w paseczki.
Wszystkie warzywa wymieszaj. Z chlebków pita odkrój wierzchy, tak by powstały kieszonki. Kurczaka osącz z marynaty, usmaż na pozostałym oleju. Włóż do przygotowanych chlebków. Każdą porcję przykryj kilkoma łyżkami sałatki. Podawaj z różnymi sosami.
50 min; Porcja: 890 kcal; Cena porcji: 5,35 zł;Źródło: Naj