Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pieczony z porami

Dorsz pieczony z porami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 697

Dorsz pieczony z porami

Składniki

  • 500 g filetów dorsza
  • biała część pora
  • parę plasterków cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pora kroimy w półplasterki i smażymy do miękkości. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonego pora, kładziemy na niego filety dorsza, całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. na rybie układamy plasterki cytryny. Wszystko pieczemy w 200 stopniach około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń