Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w gęstym sosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Filety umyj, skrop sokiem z limonki, posyp solą oraz pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.
W woku rozgrzej olej, podsmaż rybę. Gotową odłóż w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni zeszklij posiekany czosnek z cebulą. Dodaj pomidory, starty na tarce imbir i skórkę z limonki. Dosyp cukier i pozostałe przyprawy.
Całość gotuj, aż sos będzie gęsty. Wtedy polej rybę i podawaj na gorąco.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 330
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc</strong>Źródło: Super TV