Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz zapiekany z makaronem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 44
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Ryby skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut. Obtocz w mące i usmaż na oleju. Odsącz z tłuszczu. Ugotuj makaron, odsącz.
Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z posiekanym koperkiem.
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Ułóż w nim kolejno makaron, ryby, posyp serem z koperkiem. Zalej śmietaną wymieszaną z maggi. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180°C.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 5, cena za porcję 3,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie