Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa rolada ze śliwką"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1071
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1071
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Składniki
Masło rozgrzej na patelni, podduś pokrojone w paski śliwki. Piersi natnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał duży kotlet. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż farsz, mocno zwiń roladę, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Tak samo zrób z drugą piersią.
Roladki ułóż na folii spożywczej i mocno zwiń, skręcając końce (tak jak pakuje się cukierki) i zakręcając nitką. Gotuj we wrzącej wodzie 20 minut. Wyjmij, odpakuj, pokrój w plastry. Roladę możesz też upiec w żaroodpornym naczyniu z dodatkiem łyżki oleju i kilku łyżek wody. Rolada może być przystawką oraz doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień