Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe pałki z papryką i kiełbasą"
Smak wiosny!
Odsłon: 677
Polecam.
Odsłon: 252
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 677
Polecam.
Odsłon: 252
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 654
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wszystkie papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w średniej wielkości kostkę. Kiełbasę potnij w plasterki.
Pałki kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku, oprósz solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Włóż przyprawione mięso i krótko obsmaż je ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni.
Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebulę, czosnek, pap rykę oraz kiełbasę. Dodaj też zamrożony groszek. Oprósz solą i piep rzem, smaż ok. 5 min. Następnie wsyp ryż i mieszając, smaż chwilę, aż ryż stanie się szklisty.
z patelni przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż mięso, lekko wciskając pałki w ryż. Wszystko zalej gorącym bulionem wymieszanym z kurkumą. Piecz 40 min w 200 st.Źródło: Tina