Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe szaszłyki"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36037
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36037
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 309
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 373
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszaj z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą zalej mięso i włóż na około 2 godziny do lodówki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Umytą cukinię potnij w plasterki. Warzywa i mięso nadziej naprzemiennie na wilgotne patyczki do szaszłyków. Oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia roz łóż szaszłyki i wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 10 minut.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 300 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax