Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

Drobiowe szaszłyki z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11162

Dodano:

Odsłon: 4827

Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw, przez co porcja mięsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy.

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 100g wędzonego boczku w cienkich, długich plasterkach
  • sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, papryka ostra, pieprz
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Drobiowe szaszłyki z boczkiem

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej i przyprawy, dokładnie mieszamy.

  2. Każdy kawałek kurczaka owijamy boczkiem i nadziewamy na patyczek.

  3. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń