Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowy bulion z brukselką"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 811
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 257
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 811
Składniki
Podroby i skrzydełka z kurczaka włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj, aż zmiękną. Marchew, por i brukselkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj je do zupy i gotuj jeszcze przez chwilę. Odcedź wywar i zalej nim zasmażkę przygotowaną z podsmażonej na maśle mąki. Dokładnie wymieszaj całość drucianą miotełką.
Cześć warzyw odłóż, a resztę zmiksuj w zupie i jeszcze chwilę wszystko gotuj. Mięso odejmij od kości, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zupy. Dolej mleko, śmietanę, dopraw solą, gałką muszkatołową i wegetą. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj podgotowane warzywa, podgrzej i podawaj. Możesz udekorować gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14