Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowy frykas z piure"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj, podsmaż na maśle. Dodaj pokrojony boczek i sos sojowy. Wrzuć mięso, a gdy lekko się podsmaży, dodaj paprykę i musztardę. Podgrzewaj ok. 7 min. Przełóż do miseczki.
W osolonej wodzie ugotuj obrane ziemniaki, seler i pietruszkę. Oddzielnie ugotuj kalafior.
Warzywa odcedź i przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Wymieszaj z masłem, śmietaną, roztrzepanym jajkiem i serem.
Przypraw do smaku muszkatem i pieprzem – soli nie potrzeba, bo ser jest wystarczająco słony. Wyrób na gładkie piure.
Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem, wyłóż mięso. Piure warzywne przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciśnij na mięso efektowne rozetki. Naczynie przykryj folią aluminiową. Piecz 20 min w 200oC. Zdejmij folię i piecz jeszcze 10 min.Źródło: Naj